Професионална гимазия по механоелетротехника
град Ловеч

Във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия в ПГМЕТ – Ловеч се проведе мероприятие, което бе организирано и реализирано съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Тази година мотото бе: „Помним, подкрепяме, действаме“. Гости на събитието бяха г-н Венцислав Христов – заместник – кмет на Община Ловеч и г-жа Даниела Данова – секретар на МКБППМН.
Първата част от инициативата бе под формата на състезание, в което участваха четири отбора, включващи ученици от всички специалности и възрастови групи. В първи кръг участниците редиха пъзели, изобразяващи различни пътни знаци. Последва викторина с въпроси, свързани с пътната безопасност и правилата за движение по пътищата. В третия кръг състезателите имаха за задача да откриват различни предмети по демонстрационната площадка, но със симулационни очила. Чрез тях се демонстрира поведението на хората, употребили алкохол и наркотични вещества. Надпреварата завърши с екипна задача, в която съотборниците трябваше да изпишат думата STOP заедно, с един маркер.
Събитието продължи в двора на гимназията, където се проведоха състезания с велосипеди и тротинетки. Участниците бяха предизвикани с различни задачи – за баланс, прецизност, бързина.
Във финалната част от иницативата се включиха дванадесетокласниците, които демонстрираха майсторско управление на МПС.
Победителите от отделните състезания получиха награди под формата на инструменти и велоаксесоари, които им бяха връчени от г-н Венцислав Христов. За вложеното старание и показаните знания и умения всички участници получиха шоколади, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
Благодарности на инж.Николай Николаев, инж.Красимир Кънчев, инж.Марин Найденов и инж. Цветан Минев за оказаното съдействие.