Професионална гимазия по механоелетротехника
град Ловеч

Безопасност на движението по пътищата

Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника – Ловеч, проведоха събитие, посветено на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия под мотото „Скоростта убива“. Инициативата се осъществи със съдействието и подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Ловеч.
Събитието започна с беседа за правилата на движение и санкциите при неспазването им, изнесена от Людмил Здравков и Иван Тодоров - инспектори от ОД на МВР Ловеч. Проведоха се състезания, в които участваха четири отбора, включващи ученици от всички специалности и възрастови групи.
В първи кръг участниците редиха пъзели, изобразяващи различни пътни знаци. Последва викторина с въпроси, свързани с пътната безопасност и правилата за движение по пътищата. В третия кръг състезателите имаха за задача да откриват различни предмети по демонстрационната площадка, но със симулационни очила, чрез които се демонстрира поведението на хората, употребили алкохол и наркотични вещества. Надпреварата завърши с екипна задача, в която съотборниците трябваше да изпишат думата STOP заедно, с един маркер.
Събитието продължи в двора на гимназията, където дванадесетокласници демонстрираха майсторско управление на МПС.
Победителите от отделните състезания получиха награди, които им бяха връчени от директора на гимназията Миглена Ганчева и секретаря на МКБППМН Даниела Данова.

Прикачени документи

Годишен план-програма за БДП